חב' ירושלים לשומשום

אודות החברה

בס"ד

                                             פרופיל החברה

חברת ירושלים לשומשום נוסדה בשנת 1967 ע"י ראובן ברגמן.
מדען מארה"ב בוגר אוניברסיטת "קורנל" אשר עלה לארץ במטרה לעזור בפיתוח וישוב הארץ.
מר ברגמן,הינו אדם בעל ידע נרחב בתזונת האדם . ניזון בתזונה טבעית כבר מגיל קטן.גדל בבית השומר על תזונה נכונה ואורח חיים בריא.
בבואו לארץ הציב לו למטרה להגביר את המודעות לאורח חיים בריא ולמוצרים נקיים ובריאים.
אביו מר ארוינג ברגמן ז"ל איש עסקים מצליח בארה"ב נרתם לחזונו של בנו וסייע בממונו של הקמת המפעל.
כפרויקט ראשון בחר את המזון אשר בו אבות מזון רבים-עשיר בסידן,חלבון,ברזל,ויטמינים,ומינרלים רבים והוא השומשום. אולם כידוע השומשום קשה לאכילה יש צורך ללעוס אותו הרבה אחרת הוא אינו נקלט בגוף,לכן עדיף לאכול אותו טחון לטחינה.
בדרך לטחינה ישנם מכשולים רבים השומשום מגיע מהשדה עם המון עפר ואבנים,כדי לנקות אותו נהגו בבתי החרושת של הטחינה להשרותו בחומרים כימים שגורמים לאבנים ולעפר לשקוע.
שלב נוסף שעובר השומשום כדי שיכלו לטחון אותו לטחינה.אולם הקליה צריכה להיות חזקה במיוחד עד כדי שריפה, אחרת השומשום לא יהפך לטחינה.
קליה זו מוסיפה להרוס את גרעיני השומשום ומוסיפה להם טעם מר.מכשולים אלו עמדו בדרכו של מר ברגמן בדרך ליצור טחינה שהיה בה איכות וגם טעם.
כאן עמדו לו הידע בהנדסת המכונות אשר רכש באוניברסיטת קורנל ופיתח מכונות חדשות לניקוי השומשום באופן מכני ללא חומרים כימים וללא מגע יד אדם.
בנוסף פיתח מכונה חדישה לטחינה של השומשום,שתאפשר טחינתו עם קליה קלה בלבד שרק תועיל לשיפור הטעם של השומשום.
התוצאה טחינה שהיא חמאה,חמאת השומשום של חברת ירושלים יש לה טעם מתוק וערב לחך,היא מתאימה למריחה על לחם,היא נאכלת בתוספת דבש ואף אפשר להכינה עם שום ולימון כמו כל טחינה רגילה,כל מי שטעם אותה פעם אחת יותר לא עוזב אותה. במשך השנים השתכללו השיטות והיום חברת ירושלים מייצרת טחינה ללא קליה כלל ואף טחינה משומשום נבוט שלה יתרונות רבים.
כמו כן פיתח מר ברגמן שיטה בלעדית לקילוף שקדים מהקליפה החומה הדקה באופן מכני ללא שריה בכימיקלים(הדרך בה משתמשים כיום בעולם לקילוף שקדים) כך נוצרה השקדיה.
כיום מנהלים את המפעל מר ראובן ברגמן האחראי על הפיתוח ובנו מר דוד ברגמן איש השיווק והפרסום של החברה.
יחד מצעידים את החברה לרמות חדשות מבחינת מוצרים טבעיים חדשים וטיב שאין כדוגמתו בארץ ובעולם.

                                                  

                               לראש העמוד לחץ כאן

 

דרונט בניית אתרים